Det er de færreste mennesker, der nyder at gå til eksamen. Faktisk er der mange, der ligefrem frygter det. Derfor kan det også være rigtig uoverskueligt at læse op til sine eksaminer. Det kan være en stressende tid, hvor der er meget at skulle holde styr på. Her kan du få fem gode tips til din eksamenslæsning.

Læg en plan for dig selv

Når du går ind i en periode, hvor du skal til at læse op til én eller flere eksaminer, har du garanteret både meget at læse, noter der skal tages og/eller opgaver, der skal laves. Hvis ikke du får skabt et overblik over det, kan det hurtigt bliver uoverskueligt.

Hvis du i stedet lægger en plan for dig selv, hvor du skriver ned på hvilke dage, du skal lave hvad, vil det blive meget mere overkommeligt. Når du laver sådan en plan for dig selv, bliver arbejdet fordelt ligeligt ud på dagene, og du er sikker på, at du kan nå det hele.

Du kan f.eks. lave planen ved at bruge kalenderen på din mobil eller tablet. Du kan altid beskytte skærmen på din tablet med Glass Covers fra PSC.

Forbered dig sammen med dine studiekammerater

Hvis du sidder derhjemme med det alene hele tiden, kan det godt nogle gange komme til at værre, end det er. Nogle mindre udfordringer kan pludselig blive rigtig store, fordi du sidder med det helt alene. Derfor kan der komme rigtig meget godt ud af at forberede sig sammen med sine studiekammerater.

Når du forbereder dig sammen med nogle andre, kan I snakke sammen om tingene, spørge hinanden til råds osv. Det kan blive både lettere og mere hyggeligt at læse til eksamen, hvis du gør det sammen med nogle andre.

Giv dig selv lov til at holde pauser

Selvom sådan en eksamensperiode kan virke stressende, skal du nok nå det hele. Der vil altid være tid til, at du også holder nogle velfortjente pauser. Hvis du prioriterer din tid rigtigt og følger din egen plan, kan du sagtens holde nogle pauser.

Pauser er også nødvendige, hvis du vil blive ved med at holde modet oppe. Det kan give noget ny energi, hvis du lige tager ud og nyder en kaffe med en veninde f.eks. Du kan også forkæle dig selv med en ansigtsmaske eller fodbad, imens du ser et afsnit af din yndlingsserie.

Skru dine forventninger til dig selv ned

Der er mange, der har en tendens til at have skyhøje forventninger til dem selv, når det gælder eksaminer. Hvis du har det, vil det kun gøre din eksamensperiode endnu hårdere. En eksamensperiode er aldrig rigtig sjov, men du behøver ikke at gøre den værre ved at pine dig selv med de høje forventninger til dine resultater.

Du skal i stedet fortælle dig selv, at du kun kan gøre dit bedste, og at det er godt nok. Det nytter intet at tro, at du skal være perfekt eller levere fejlfrit.