Mange holder sabbatår, når de er færdige med deres uddannelse. Det kan være tiltrængt med en lille pause inden, man enten skal læse videre eller ud og finde arbejde. Ræset der kan være med karaktergennemsnit, kan være sundt at tage en pause fra.

Derfor er sabbatår en god ide

Gymnasium giver dig mange muligheder for, hvad du kan arbejde med efter endt studie. Men ved du hvad dit næste skridt skal være efter du er færdig med gymnasiet? Mange vælger at bruge sit sabbatår på enten at rejse eller finde et ufaglært arbejde. Du kan også tage to sabbatår. Det er der også en del der vælger. Så kan man fx arbejde det første af sine sabbatår, for at spare sammen til en rejse i sit andet sabbatår. At mærke friheden fra gymnasium karaktergennemsnittet er noget man lige skal vænne sig til, for så bagefter at kunne nyde alt det man ikke havde tid til, når der var afleveringer der skulle laves.

Du har ikke travlt

Der er også dem der bare tager hele uddannelsesforløbet i et stræk. Færdiggør gymnasiet for direkte at læse videre på en videregående uddannelse. Fordi de så hurtigt som muligt skal nå deres mål og få drømmejobbet, de har brugt de mange års uddannelse for at opnå. Men hvornår har man så tid til lige at stoppe op og trække vejret? Måske det fungerer for nogen. Men man behøver ikke tage det alt sammen i et stræk. Nyd ungdomslivet så længe det varer. Nyd muligheden for at stoppe op. Enten med at komme ud og rejse eller måske et højskole ophold. Der er ingen der har taget skade af at tage den med ro. Med et sabbatår har du også god tid til at tænke over, hvad du skal derefter, hvis du ikke er sikker på. hvad du ønsker fremtiden skal bringe.