Maskiner, automatisering og optimering bliver kun vigtigere og vigtigere i disse tider, og derfor har der aldrig været mere brug for tekniske evner. Og det er lige præcis hvad en maskinmester har. Hvis du ikke ved hvad du skal uddanne dig til, så læs denne oversigt og se hvorfor maskinmesteruddannelsen kan være lige noget for dig. Du kan også læse mere om videreuddannelse på maskinmesterskolen.

Adgangskrav

Det kræver ikke held at komme ind på en maskinmesteruddannelse rundt om i landet. Faktisk kræver det kun en gymnasial eksamen eller en erhvervsuddannelse, og så er du berettiget til at søge ind på uddannelsen.

Hvad lærer du?

På denne uddannelse lærer du alt om installation og vedligehold af alverdens tekniske anlæg. Uddannelsen er teknisk, men indeholder også fag indenfor ledelse. Dette gør uddannelsen meget bred og giver dig gode færdigheder indenfor en lang række områder. Du lærer at samarbejde med andre mennesker med mere snævre og specialiserede færdigheder, og hvordan man samler forskellige menneskers viden i ét færdigt slutprodukt.

Hvad kan du arbejde med?

Jobmulighederne er gode for en maskinmester, da du udvikler viden og kompetencer indenfor en lang række områder. Netop på grund af den brede vifte af kompetencer bliver mange maskinmestre ledere og står for driften af diverse maskinanlæg ved varmeværker, elværker, vandværker. Du kan også lede vedligehold af produktionsmaskiner hos private virksomheder. Mange bliver også projektledere, som står for at styre større projekter indenfor det private erhvervsliv.

Gode fremtidsmuligheder

En maskinmesters arbejdsområde ændrer sig konstant i takt med, at nye opfindelser og fremskridt opstår. Derfor er livet som maskinmester en lang læringsproces og du vil konstant kunne styrke dine kompetencer. Derfor er der også masser af muligheder for få en maskinmester videreuddannelse – f.eks. indenfor ledelse eller produktion – rundt omkring i landet. På den måde kan du altid udvikle dig og blive endnu bedre til dit arbejde.