Hvad end du læser på gymnasiet eller på en videregående uddannelse kan det være presset, når man skal læse op til eksamen. Dette er særligt tilfældet for dem, som har det med at vente til sidste øjeblik med at læse op. Men uanset dine studievaner, er det altid godt at optimere sin oplæsning til eksaminerne. Derfor får du i denne artikel 2 anderledes råd til hvordan dette kan klares! Er du klar til at komme ordentligt i gang og give produktivitet et løft? Så læs med nedenfor!

Giv dig selv plads til fritidsaktiviteter

En paradoksal ting, som man skal forstå ved at være produktiv er, at man ikke kan være produktiv hele tiden. Derfor skal du ikke satse på dette i den oplæsningsplan ved at tænke – ”jeg venter, og så læser jeg bare 10 timer i træk”. Sandheden er, at for 99% af mennesker er dette ikke muligt. Sørg derfor for at sprede læsningen ud og giv dig selv tid til fritidsaktiviteter i mellemtiden, som kan lade dig op. Dette kunne f.eks. være ved at cykle en tur enten alene eller sammen med dine børn. En cykeltur er godt for sindet uanset om det er på en racercykel eller en helt almindelig børnecykel.

Eksperimenter med dit fokus – hvad virker?

Det er forskelligt hvad der skal til, for at vi bedst kan holde fokus. Du kan forsøge dig frem og finde ud af hvad der virker for dig. Prøv f.eks. at høre musik og derefter at læse uden musik. Musik uden tekster er dog at foretrække, da dette nemt kan distrahere dig. Prøv også at eksperimentere med de intervaller, som du holder pause i. Det kan være, at det fungerer supergodt for dig at læse i 30 minutter og holde pause i 20 minutter – den perfekte blanding er forskellig fra person til person.