Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med de sider, der linkes til.

Studiestart er både spændende og lige om hjørnet for mange i øjeblikket. Dette gælder både for nye studerende og tidligere studerende, der tager hul på endnu et år. Lige meget om du hører til den ene eller den anden gruppe, er du landet det rigtige sted. Vi guider dig nemlig til, hvordan du bliver studieklar og med alt, hvad det indebærer.

Studiestart har ingen fast opskrift, og særligt i år venter der en anderledes oplevelse for mange unge danskere. Men selvom du måske går et semester med selvstudie i møde, er det mindst ligeså vigtigt at være godt forberedt til det nye år.

Hav teknologien i orden

Før i tiden blev meget skolearbejde udført i hånden, men i dag ser det helt anderledes ud. I takt med teknologiens popularitet, er det i dag uundværligt med en computer eller tablet på langt de fleste af landets videregående uddannelse. Her vil du ikke kun tilgå skolernes forskellige systemer, men også diverse former for litteratur, mails og meget andet. Derfor skal du altid tjekke op på din computers stand inden studiestart. Det kan desuden være en god idé at rydde op på din computer for at frigøre mest muligt plads til nye dokumenter og programmer.

Derudover bør du altid være udstyret med et par glimrende hovedtelefoner. Når du opholder dig offentlige steder samtidig med, at du studerer, kan det være bekvemt at have et sæt hovedtelefoner, der kan lukke forstyrrende lyde ude. For at finde de bedste, kan du se mere her, hvor produktzoom har testet nogle af de bedste modeller på markedet.

Væn dig til nye rytmer

Alt efter, hvad du studerer, er der stor forskel på antallet af timer, du modtager undervisning hver uge. Dette kan være noget, der kan snyde mange i og med, at der ved siden af følger en masse timer med selvstudie. Her skal du selv sørge for at læse pensum, udarbejde opgaver og mødes med læsegrupper. Derfor bliver du bedst muligt klar til studiestart ved at påbegynde en hverdagsrutine efter den lange sommerferie. Her bør du starte nogle uger før studiestart for at vænne dig til hverdagen.

Derudover kan det ofte betale sig at lave en fast ugeplan. Dette gælder særligt for nye studerende, der skal have tid og plads til at finde sin egen måde at studere på. Afsæt bestemte tidsrum, hvor du arbejder og læser, så der også bliver tid til afslapning og sociale arrangementer.

Deltag aktivt i det sociale

Én ting er selv studiet, men noget andet er det sociale sammenhold, som mange oplever på sit studie. Selvom der er mange nye tiltag på et nyt studie, er det alligevel særdeles vigtigt at deltage aktivt i de sociale arrangementer. På den måde kan du langt nemmere etablere et godt netværk så tidligt som muligt på studiet, hvilket vil give dig både motivation og tryghed i hverdagen. Tag det første skridt og arrangér noget med dem, du falder godt i snak med, så du kan skabe nogle venskaber, der vil holde hele livet.