Selvom vi lever i en verden og en tidsalder, hvor forbrug og materialisme er de dominerende værdier i samfundet, så er der flere og flere som har fået øjnene op for, at det er givende at gøre en forskel for andre mennesker. Der er mange måder man kan gøre en forskel på. Det kan være noget så simpelt som at sige godmorgen til dem man måder på sin vej til arbejde, eller være høflig overfor kassedamen i Netto, selvom det går langsommere end man synes det burde. I takt med at teknologien har udviklet sig og vi er blevet mere og mere forbundet som menneskehed, ved hjælp af internettet og sociale medier, har det gjort at mange har indset, at den livsstil de lever, hvor komfortabel den end er, ikke er givende når det kommer til vores samvittighed og medmenneskelighed. Hvis du går og føler at verden burde være et bedre sted, så hvorfor ikke begynde at gøre noget ved det selv? I denne artikel får du tre specifikke tips, til hvad du selv kan gøre, som ikke kræver ret meget af dig. Så hvis du vil gøre verden bedre, så læs med i denne artikel.

Bliv frivillig i en forening

Danmark er et land med mange foreninger og en lang tradition for frivilligt arbejde. Det er ikke sikkert at man føler at man gør en forskel i verden, ved at træne et håndboldhold, men alle små gerninger har en effekt. En af de mere konkrete ting, som gør en forskel, ikke blot for den almindelige dansker, men også for mennesker ude i verden, er at blive frivillig i genbrug. Det kræver ikke mange timer hver uge at være med til at forandre verden, ved at sælge genbrug til fordel for folk i andre dele af verden, der ikke har så meget.

Giv dine ting væk til folk som ikke har

Hvis man tilhører størstedelen af danskerne, som har mere end rigeligt, både når det kommer penge og mad, men også materielle goder, så kan det at rydde op i de mange ting man har, og give de ting væk som man enten ikke bruger eller egentlig ikke har brug for, væk til andre som har mere brug for dem være givende i sig selv. Det kan man både gøre ved at give dem til genbrug eller ved at melde sig ind i forskellige grupper på Facebook, hvor formålet er at hjælpe folk som ikke har så mange penge, ved at give ting væk.