Der er flere sider af det at være studerende. Det er fedt, du lærer en masse, og du knytter nogle nye sociale bånd, du forhåbentligt kan tage med dig videre i livet. Men det er også hårdt, rigtig hårdt, og det kræver en hel del hårdt arbejde og selvdisciplin at komme godt igennem det. Det effektive studieliv kommer ikke lige nemt til alle, men det kan du få nogle gode råd til her.

Hav et stille sted at studere

Det er forskelligt, hvordan vi mennesker arbejder bedst. Nogle kan godt lide, at der sker en smule i baggrunden, men generelt har mennesket lettest ved at koncentrere sig, når der er ro.

Alt efter hvilke studielokaliteter dit studie har, kan det godt blive svært at finde helt ro et sted – selvom læsesale og biblioteker selvfølgelig er oplagte, hvis der er sådan nogle. Ellers kan det være en rigtig god ide at skabe et sted hjemme ved dig selv, hvor du kan være sikker på fuldstændig ro.

Bliv gode venner med teknologien

På langt de fleste studier fylder teknologi efterhånden rigtig meget, og der bruges mange forskellige computerprogrammer til at gøre studiet nemmere for dig som studerende – hvis du altså kan finde ud af at bruge dem. Derfor er det en rigtig god ide at blive bedre bekendt med nogle af disse programmer, der kan være gode at kende. F.eks. kan du komme på Adobe certificerede kurser hos Softworld.

En god læsemakker er guld værd

Det er uundgåeligt, at der vil komme stof, du ikke forstår, og uanset hvad er det godt at sparre med nogle andre en gang imellem. Det er lige præcis det, din læsemakker på studiet er til for. I kan være med til at sørge for, at I begge har forstået stoffet, og derudover også hjælpe hinanden, når tingene bliver lidt hårde på studiet.