Rigtig mange vælger at have et job ved siden af deres studie. De oplagte grunde til at have et studiejob er, at det giver mulighed for at supplere SU’en lidt, og at det giver lidt at lave i fritiden. Men der er også en anden god grund til at få et studiejob, og det er, hvis du har mulighed for at få et relevant studiejob. Altså et job som har en forbindelse til det, du er ved at uddanne dig til.

Et relevant studiejob indfrier nemlig ikke blot de førstnævnte grunde til at have et studiejob, men det giver dig også mange andre fordele.

Få ekstra uddannelse og erfaring

En af de største fordele ved at have et relevant studiejob er, at det giver dig mulighed for ekstra uddannelse og erfaring. Ting du ikke vil kunne opnå udelukkende gennem din uddannelse.

Selve erfaringen får du selvfølgelig gennem udførelsen af arbejdet. Erfaring som du i den grad vil kunne drage fordel af senere. Dertil kommer den ekstra uddannelse i form af, at mange virksomheder videreuddanner deres medarbejdere, og det indebærer også dig. Det kan for eksempel være, at du får mulighed for at deltage i et foredrag om salgstræning. Dermed modtager du endnu mere viden, end du allerede gør på din uddannelse.

Se det som et springbræt til fremtiden

En anden stor fordel ved et relevant studiejob er, at det kan være et rigtig godt springbræt til fremtiden. Det ses nemlig rigtig mange steder, at studerende med et relevant studiejob tilbydes et fast job i virksomheden efter endt uddannelse. Dermed skal du ikke ud og lede efter et job og deltage i den store jobjagt, når din uddannelse slutter. I stedet er du rigtig godt stillet på jobmarkedet med det samme, du forlader uddannelsen, noget der i høj grad er en fordel.