Vi kender alle det med at sidde og bøvle med at få lavet vores lektier. Men det kan være svært helt at få sig taget sammen til at få dem ordnet, da der er mange andre ting man hellere ville. Det kan være du synes det er super kedeligt at lave lektier, men det kan også være du har lidt svært ved det og derfor ikke får det gjort. Har du brug for yderligere hjælp til at få dine lektier ordnet, kan det være du skal kigge efter lektiehjælpere, der er en del af Egmont. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du bedst får lavet dine lektier, læs med her. 

Sæt dig et mål 

Hvis du har mange lektier for, og lektier i mange forskellige fag, kan det hurtigt blive uoverskueligt at komme igennem. Derfor er det altid en god ide at få skabt det nødvendige overblik, inden du går i gang med at lave dine lektier. Hvis du gerne vil nå en bestemt mængde af lektier, kan det være en rigtig god ide at sætte dig et mål for dagen. Når du har sat dig dit mål, er det en god ide at gå all in for at nå netop det mål. 

Sluk alt der kan forstyrre 

Når du går i gang med at lave dine lektier, så du kan nå dit mål, er det altid en god ide at slukke alt omkring dig, der kan forstyrre. Vi kender alle det med at vi sidder og arbejder, og pludselig bipper der en sms eller messenger besked ind på vores telefon – straks er vi blevet forstyrret. Det er altså en fordel, hvis du slukker mobil, tablet og lukker facebook og andet på computeren, så du er helt sikker på du ikke bliver distraheret. På den måde får du altså nemmere lavet dine lektier. 

Få hjælp, hvis du har brug for det 

Er det stadig svært at få lavet lektierne, fordi det ikke er helt nemt at finde ud af faget, kan det være en god ide at bede om hjælp. Det kan enten være dine forældre eller venner kan hjælpe dig, men det kan også være du har brug for noget mere professionelt hjælp. Der findes heldigvis rigtig mange gode tilbud, hvor du kan få dygtige undervisere til at hjælpe med netop det du har svært ved. På den måde får du bedst lavet dine lektier.