Skal du snart til at vælge et nyt studie? Det er rigtig mange muligheder. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken retning du skal gå. Det er jo ærgerligt at starte på noget, som ikke var den rigtige uddannelse for dig.

Vi vil gerne hjælpe dig med at vælge det rigtige studie. Vi har derfor samlet noget inspiration til, hvordan du får tunet ind på den rigtige uddannelse. Vi kommer ind på tips som:

  • Gå efter, hvad der interesserer dig.
  • Undersøg forskellige erhverv.
  • Spørg en studievejleder til råds.

Gå efter, hvad der interesserer dig

Når du skal indskrænke de mange muligheder, er det en fordel at starte med at kigge indad. Hvad interesserer du dig egentlig for? Her kan du kigge på de fag, du har i skolen.

Er der nogle fag, du er mere glad for end andre? Er du for eksempel vild med fysik og kemi, er det måske noget i den retning, du skal gå efter.

Du kan også spørge dig selv, om du gerne vil arbejde med mennesker? Det kan også være, du er mere til at sidde ved en computer. Alle disse spørgsmål kan hjælpe dig i retningen af, hvad der kunne være det ideelle studie for dig.

Undersøg forskellige erhverv

Når du er blevet lidt klogere på, hvilken retning du måske skal bevæge dig i, kan du kigge nærmere på forskellige erhverv. Der findes jo mange forskellige jobmuligheder inden for den samme studieretning. Du kan tage udgangspunkt i, om der er et bestemt arbejde eller branche, du drømmer om at være en del af.

Det kan for eksempel være, du drømmer om at blive advokat. Du kan dog med fordel sætte dig ind i, hvad en advokat egentlig laver, inden du vælger jurastudiet.

Kender du en, der arbejder inden for dit drømmefelt, kan du med fordel spørge vedkommende til råds. På den måde kan du blive endnu klogere på, hvad det pågældende job egentlig indebærer.

Spørg en studievejleder til råds

Er du stadig meget i tvivl, kan det være en fordel at tale med en studievejleder. En studievejleder har en masse erfaring og viden omkring forskellige studier. Vedkommende kan derfor hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er det rette studie for dig.

Det er vigtigt, at du kommer med et åbent sind, når du mødes med en studievejleder. Du skal dog også holde fast i dine interesser og ikke nøjes med noget, der måske ikke er for dig.

En studievejleder kan hjælpe dig med at sætte nogle tanker i gang. Det kan hjælpe dig tættere på drømmestudiet.