Studiestart er for rigtig mange en helt særlig ting, der har stor betydning. Nogle flytter hjemmefra for første gang, og andre bliver boende hjemme lidt endnu i forsøg på at forsøde livet på SU. Er du klar til at indtage uddannelsesscenen? Hvis ikke, så kan du heldigvis læse med videre og få 3 gode råd til at blive klar til studiestart efter sommerferien.

Vil du flytte til studiebyen eller pendle?

Er du kommet ind på din drømmeuddannelse, så er det på tide at finde ud af, om du vil flytte til studiebyen, eller om du vil blive boende hjemme og pendle frem og tilbage. Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge dele – men det kan klart anbefales at flytte til studiebyen.

Skal du for eksempel studere i Herning, så er der oplagt at flytte til Herning – din uddannelsesby. Her vil du møde en by, der har et stærkt foreningsliv, masser af skøn natur og kulturoplevelser, der er værd at opleve.

Gør din computer klar til studiestart

Der er ikke noget værre end at begynde på studie, og din computer så går i stykker midt i forelæsning. Derfor er det væsentligt, at du sørger for, at din computer også er klar til studiestart. Tjek for eksempel, om der er nok plads, ryd op i gamle dokumenter og opdatér den.

Er din computer ved at stå af op til studiestart, så er det smart at investere i en ny, så du er helt klar til studiestart.

Læg et budget for livet på SU

Der er ikke mange penge at gøre godt med som studerende, og livet på SU kan være stramt, hvis du ikke følger et budget. Få styr på økonomien og læg et budget inden studiestart, så du er sikker på, at du ikke skal leve af pasta med ketchup under hele studiet.