Det at være studerende kommer til at være en del af mange menneskers liv på et tidspunkt. Det er forskelligt, hvad vi studerer, hvor vi studerer og hvor længe vi studerer, men uanset hvad er der tale om at studere. Fordi der er forskellige slags studier, er der selvfølgelig også forskellige måder at blive klar til studiet på, men du kan få nogle overordnede tips til dette herunder.

Studiet kræver efterhånden mere teknologisk udstyr

I de spæde år af folkeskolen spiller elektronikken ikke den helt store rolle i undervisning, men i takt med at du bliver ældre, og dermed når længere i studielivet, begynder elektronikken at blive vigtig. Særligt i gymnasiet og på universitet bliver det svært at komme helskindet igennem uden den rigtige elektronik. Alt det du har brug for og mere, kan findes på www.fcomputer.dk/.
Særligt den bærbare computer til studiet er vigtig, fordi den gør alt den elektroniske undervisning meget mere praktisk, ligesom du også vil have alt det elektroniske materiale ved hånden.

Skal der bruges bøger til studiet?

Brugen af bøger ændrer sig også meget i løbet af dit studieliv. Både i folkeskolen og i gymnasiet låner du bøgerne af skolen i den nødvendige tid, men på universitet forventes det f.eks., at du selv køber de nødvendige bøger. Det er altså en god ide at holde øje med, hvilke bøger du skal bruge, så du kan nå at købe dem brugt og spare lidt penge.

Få styr på transport

Mange studerende har fået erfaring med undervisning hjemmefra, men sådan hænger hverdagen jo for det meste ikke sammen. Nogle er heldige at bo tæt på uddannelsesstedet, mens andre ikke har dette privilegie. Derfor gælder det også om at finde ud af, hvordan du kommer hen til studiet – kan du cykle, tage bussen, eller er du heldig nok til at have egen bil til rådighed?