Når man starter på et nyt studie, har man ofte en række ting, som man helst ser at man får styr på inden start, således man kan koncentrere sig fuldt ud om studiet. De første par måneder på et nyt studie kan nemlig være hårde – der er mange nye indtryk, mange nye fag og en masse nye venner der skal læres at kende.

Eftersom mange flytter til en ny by i forbindelse med studiet, kan det være huslige ting der skal på plads, det kan være den nye computer, eller at få bestilt bøgerne. I artiklen her kigger på vi på de vigtigste ting der skal på plads, som giver lidt mere ro i hovedet før studiestarten.

Første prioritet er at få boligen på plads

Det vigtigste du kan gøre for dig selv, og din koncentration mod dit nye studie er, at få styr på din boligsituation. At skulle leve på en sofa hos en kammerat eller hos familie kan være stressende, og skal man samtidig lægge en masse kræfter i, at finde en bolig ved siden af, så er der ikke mange kræfter tilbage til studiet.

Det kan være dyrt at bo i de store studiebyer, og derfor kan det være en fordel at finde en roommate eller et kollegie, så man ikke ender med at skulle betale alt for meget i husleje. Sørg for at være ude i god tid, da der er rift om boligerne i disse byer.

Sørg for at elektronikken ikke driller

I dagens Danmark kan man ikke gå i skole uden en computer, og derfor er det vigtigt at man får styr på elektronikken inden man går i gang med studiet. Der kan gå mange dokumenter tabt, hvis computeren ikke er i god stand, og derfor er det aldrig en dårlig investering med en ny computer op til studiestart.

Køber du en MacBook er der mange der bruger både iPhone og Apple Watch til at optimere deres arbejdsgange. Dog er det mere ”nice-to-have” end det er ”need-to-have”, da det selvfølgelig er rigtigt mange penge, hvis man skal have hele line-uppet.
Og så er Apple produkter også dyre at få repareret hvis de går i stykker. I nogle tilfælde kan man f.eks. købe reservedele til Apple Watch, MacBook og iPhone online, hvilket kan spare dig penge hvis uheldet er ude.

Få indsamlet alle bøgerne – mange kan hentes online hvis du er heldig

Det sidste og mest basale er at få bøgerne købt. Bøger er som regel en dyr investering, men alt andet lige en nødvendighed. Hvis du er heldig, så kan du finde e-bøger online til billige penge, eller måske du kender nogen der har dem liggende, som gerne vil fremsende dem.
Det giver i hvert fald ro i hovedet at have bøgerne på plads.