De seneste år er byhaver, plantebutikker og bøger og blogs om urter vokset frem blandt unge i Danmark. Og det er faktisk ikke så underligt. Mange studerende har nemlig en travl hverdag med lektier, gruppearbejde og studiejobs. Og så kan det være rart at koble lidt af, når man har fri. Det er ikke blot afslappende, men også nødvendigt at koble af en gang imellem, så hovedet lige kan få en pause fra al den vigtige information, du tager ind i løbet af dagen.

Havearbejde og arbejde med planter har en beroligende effekt. Som studerende kan det dog være rart at få noget konkret ud af den sparsomme fritid. Så bruger du den på planter, får du både lov til at koncentrere dig om noget andet end studierne, samtidig med at du skaber liv og muligvis noget spiseligt på samme tid.

Grøn æstetik

Hvis du er typen, der går op i æstetik, når det kommer til planter, så er der godt nyt til dig. Der findes nemlig et bredt udvalg af plante accessories, som du kan pynte dine planter med. Du kan finde alt lige fra krukker, potteskjulere, unik keramik i vilde farver og sågar et plantestativ. Alt sammen har det til formål at gøre planter til en æstetisk del af din boligindretning. Planter i hjemmet signalerer overskud og hjælper til et godt indeklima. Og så endda på en nem, billig og ikke mindst naturlig måde.

Lever du på budget, som mange studerende gør, så er et par grønne planter i vinduet altid et godt, frisk pust i en ellers sparsom indretning. Så kast dig ud i planternes verden, og opdag det store rodnet af spiselige planter, kaktusser, kødædende planter, små og store knoldplanter, stuepalmer, multifarvede og mærkværdige planter. Der er noget for enhver smag. Både til dig, der har masser af tid, og til dig, som helst vil have, at planterne passer dig selv.

Planter til rejser og sommervarme

Måske tænker du at arbejde med planter lyder som en dejlig hobby, men at du bare ikke har tid. Du står måske over for en længere rejse eller har fået et krævende sommerferiejob. Her tager du heldigvis fejl. For der findes faktisk planter til ethvert behov. Der findes fx flere planter, som næsten ikke behøver noget vand. Her kan du nøjes med at vande en gang om ugen.

Fx den kinesiske pengeplante eller paradistræet. Aloe Vera planten skal kun vandes hver tiende dag og fredsliljen kun en sjælden gang imellem, når bladene begynder at hænge. Er du mere til klassiske blomster, er der også rig mulighed for at sammensætte den perfekte buket til dit hjem. Men blomster visner jo desværre hurtigere end andre planter. Så hvis du ikke har tid og råd til at købe nye blomster en gang om ugen eller bare godt kan lide det friske look hver dag, så er det også altid en mulighed at anskaffe sig nogle kunstige blomster. Så kan du både nyde de fine farver og undgå at skulle skifte vand og smide ud.