Dette indlæg er sponsoreret.

Som studerende er det helt enkelt. Der er ikke mange penge at gøre godt med. Til gengæld kan der sagtens alligevel være et pænt behov for velsmagende drinks. Og en skøn cocktail bør der altid være plads til i budgettet. Derfor får du her nogle rigtig fine bud på lækre drinks, der ikke nødvendigvis behøver koste det store. Selvom du er studerende, kan du sagtens have et hyggeligt cocktailparty. Det kræver blot de rigtige ingredienser og de rigtige opskrifter. Læs med her, og få inspiration til gode drinks, der ikke koster hele din SU.

Billige drinks med gin

Der er masser af lækre og simple drinks med gin som hovedingrediens, som du kan servere for dig selv og dine gæster. Her kunne et godt bud være den populære gin hass, som du nemt kan lave hjemme og servere med en lille sidehistorie til. Der er nemlig ikke noget mere blæret end at fortælle historien om den drink, du serverer.

Gin hass er faktisk en dansk opfindelse. Det er den fynske bartender Kim Hass, der er ophavsmanden til denne friske og velsmagende cocktail. Det gjorde han tilbage i 2007, og siden da har drinken været på sejrstogt i mange forskellige lande i verden. I Danmark er drinken yderst populær, og det er der en grund til. Den er nemlig både nem at lave og enormt drikkevenlig. Du kan nemt drikke både en, to og tre glas gin hass. Den består i al sin enkelthed af gin, mangosirup, lemonsodavand og en lille limebåd, hvis temperamentet er til det.

Der er selvfølgelig også den lækre gin tonic. Her får du en lidt mere bitter drink, end du får ved gin hass, der byder på mere sødme. Gin tonic er en af verdens mest populære drinks, og den serveres i stort set alle verdensdele. Igen har vi at gøre med en super simpel drink, der ikke kræver mange ingredienser, og som du som studerende snildt kan finde økonomisk råderum til.

Billige drinks med vodka

Der er jo selvfølgelig også den klassiske skruetrækker. Her blander du blot passende mængder vodka med appelsinjuice. Tilsæt også lidt isterninger, så har du en skøn klassiker, som ikke tager andet end et par sekunder at lave, og som ikke gør voldsomt ondt i pengepungen. Det er også en drink, som langt de fleste vil kunne lide. Hvis du alligevel har lidt overskud både på bankbogen og på tidskontoen, kan du presse juice af friske appelsiner. Det smager nemlig ekstra godt, hvis du bruger friske ingredienser i dine drinks.

En anden klassiker med vodka er en lækker filur. Igen blander du vodkaen op med appelsinjuice, men så tilsætter du også et par centiliter rød sodavand og pynter af med en skive appelsin. Her får du en lidt sødere drink med lækkert brus, der også har en smuk farve. Derfor er den ideel at lave til dine gæster. Den smager fremragende og har et visuelt præg, der gør den virkelig velegnet til selskaber. Husk at røre rundt i din filur, men gør det ikke for voldsomt. Du skulle nødig røre brusen ud, så den bliver helt flad.