Det er hårdt at være studerende. Alle de ting der skal gøres og huskes på. Der skal præsteres. Men en ting, der er noget af det vigtigste, er, hvordan du tackler alt det hårde. Hvordan du sover om natten, er ikke ligegyldigt. Hvordan du spiser, hvad og hvor meget, spiller også en rigtig stor rolle i, hvor godt du kan præstere på studiet.

 

Du kan læse, om hvordan du kan forbedre dette, så du får det meste ud af dit studie. Det er vigtigt for dig som studerende, at du får nok søvn og næring. Dette vil forbedre din indlæringsevne og dermed give dig bedre karakterer og en bedre oplevelse på studiet i det hele taget.

 

Søvn er hovedingrediensen

Mon ikke vi alle har den ven, som sidder vågen til klokken 02:00 eller 03:00 og gamer, ser netflix eller læser lektier. Det er ikke sundt. Kroppen har brug for søvn. Hjernen har brug for søvn. Når du sover, lader du din krop op. Det er vigtigt at give din krop og hjerne et godt sted og god tid til at lade op.

 

Hvilken seng du har, er absolut heller ikke lige meget. Det er rigtig vigtigt at have en seng, der passer til din krop. Det er det, fordi du dermed vil sove bedre, få mest muligt ud af din søvn og have langt mindre tendens til smerter i kroppen. Find den bedst testede seng og gør dig selv en tjeneste!

 

Næring er en vigtig faktor

Ligesom søvn er en opladning for din krop, er mad også en slags opladning. Om ikke andet, så et boost til din krop og dit energiniveau. Det er vigtigt, hvad du spiser, fordi det er her, din krop får næringen til hele dagen. Mad fordrer læring. Mad gør, at du kan holde dig oppe. Spiser du ikke, kan du ikke lære. Spiser du ikke, kan du ikke koncentrere dig.

 

Hvis ikke du spiser og spiser de rigtige ting, vil du mærke, at du er langt mere træt. Du har svært ved at komme op om morgenen, og du har koncentrationsbesvær. Når det kommer ned til dette, handler det ikke så meget om, hvad du spiser, men at du spiser. Selvfølgelig er en sund morgenmad eller frokost fra kantinen en formidabel idé, men hvis man er der, hvor man ikke længere kan koncentrere sig, er næsten al mad godkendt!