Skal du snart have en lillebror- eller søster? Det er da helt vildt spændende. Det kræver dog også, at du forbereder dig selv på at blive en god storebror. Her kan du læse nogle af de ting, som du kan gøre, når du bliver storebror.

Vær en god rollemodel

Det er vigtigt, at du altid sørger for at være en god rollemodel for din lillebror- eller søster. Dette gælder for eksempel, når du sætter dig fint ved middagsbordet for at vise din søster eller bror, at det er sådan, man skal opføre sig, når der er mad. Det gælder dog også, når barnet bliver ældre.

Køb nogle gode babyting til babyen

Du kan også købe nogle praktiske eller sjove ting til din nye lillebror- eller søster. Det kan for eksempel være noget, som jeres mor kan bruge, så hun har bedre mulighed for at tage sig af din bror eller søster. Du kan gå på udkig efter gode babyting ved at klikke her.

Tilbring masser af tid med din bror eller søster

Det er en meget god ide, at du sørger for at tilbringe masser af tid med din bror eller søster lige fra begyndelsen. Dette kan du gøre på mange forskellige måder. Nogle eksempler kan være:

  • Højtoplæsning: Mange børn elsker at høre spændende historier fra gode børnebøger. Du kan således læse højt for den lille baby.
  • Leg med legetøj: En god måde hvorpå du kan have det sjovt med din lillebror- eller søster, er ved at lege med legetøj. Det kan være med nogle bamser, bolde eller noget LEGO.
  • Sang og dans: Du kan hive dit musikalske jeg frem og synge og danse med barnet.

Beskyt og støt barnet

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for altid at beskytte og støtte din bror eller søster uanset hvad, så du altid er til at stole på.