Skal du snart til eksamen, står du sikkert over for en eksamenslæsning. Det kan være svært at finde ud af, hvordan du skal gribe eksamenslæsningen op. Vi har dog samlet nogle tips til, hvordan du bedst muligt får læst til eksamen. Læs vores tips her i indlægget.

Læg en plan, som er realistisk

Livet som studerende kan byde på mange eksaminer igennem tiden. Det gælder om at holde tungen lige i munden fra start, hvis du skal have succes med din eksamenslæsning. Du får en rigtig god start ved at lægge en plan for din eksamenslæsning.

Når du skal i gang med en plan over din eksamenslæsning, skal du først have et overblik over pensum. Der vil typisk være et pensum, som eksamen tager udgangspunkt i. Dette pensum skal du selvfølgelig have styr på.

I din eksamensplanlægning kan du også tage højde for, om der er visse opgaver, du vil nå igennem. Det er altid godt at kombinere din eksamenslæsning med teori og praktiske eksempler. Det giver dig nemlig bedre mulighed for at forstå et givent emne til bunds.

Når du har styr på, hvad det er, du skal nå igennem, skal du have lavet en tidsplan. Lav en plan over, hvad du skal nå igennem de enkelte dage. Det er dog vigtigt, at du er realistisk, når du laver din tidsplan. Husk også at lægge pauser ind. Ellers ender du med at køre død i det.

Tag væk fra hjemmet

Når du har en plan for din eksamenslæsning, er det bare med at komme i gang. Det kan dog være en god idé at overveje, hvor du vælger at læse op til eksamen. Sidder du derhjemme, kan der være en masse forstyrrelser.

Når du sidder derhjemme, kan det også være nemmere at foretage forskellige overspringshandlinger. Det kan for eksempel være, at du holder en pause med et afsnit af din yndlingsserie. Et enkelt afsnit kan dog hurtigt blive til en hel sæson.

Vælg i stedet at tage et andet sted hen for at læse til eksamen. Du vil nemmere kunne abstrahere fra overspringshandlinger, når du ikke er derhjemme. Der er mange forskellige alternativer. Du kan blandt andet tage hen på et bibliotek og sidde. Her vil der også være fred og ro til, at du kan koncentrere dig. Du kan også sætte dig på en café eller på din skole. Der er en masse alternativer til at sidde derhjemme.