At købe et nyt gulv er en investering for mange år frem i tiden ikke mindst hvis gulvet får den rette pleje og vedligeholdelse. Men hvordan vedligeholder du dine flottegulve på den bedste måde? Det får du her nogle tips til fra en af landet største gulvforhandlere FlotteGulve.dk.

Store forskelle i plejebehov

Det første tip er at tænke rengøring og pleje af gulvene med ind i dit gulvkøb, der er nemlig store forskelle på, hvor plejekrævende forskellige gulvtyper er. Derfor kan du med fordel overveje hvor meget tid du kan og er villig til at bruge på gulvpleje før du køber gulv. Må gulvet gerne være plejekrævende har du frit valg. Har du til gengæld ikke tiden eller lysten til at pleje dit gulv, så kan især et olieret trægulv være et dårligt valg, da det hurtigt mister sin glans, hvis ikke du sørger for at holde gulvet mættet med olie. Din gulvforhandler kan fortælle dig, hvor plejekrævende et gulv er.

De rette rengørings- og plejemidler

Det andet tip er at vælge de rigtige rengørings- og plejemidler, for selvom det kan være fristende bare lige at tage det der er ved hånden, så kan det være direkte skadeligt for gulvet. Et eksempel på dette er, hvis du f.eks. vasker dit olierede trægulv i opvaskesæbe. Opvaskesæbe har nemlig til formål at fjerne fedt og vil derfor også trække olien ud af gulvet, hvorved træet efterlades ubeskyttet. Tjek derfor altid om rengørings eller plejemidlet er egnet til den gulvtype, du ønsker at bruge det på eller endnu bedre følg de anvisninger du får fra din forhandler eller producenten af gulvet.

Gulvvask med to spande

Det tredje tip er at bruge to spande til gulvvask. En med sæbevand og en med rent vand, hvori du kan skylle kluden eller moppen, før du igen dypper den i spanden med sæbevand. På den måde undgår du at trække snavset ud over hele gulvet, hvilket kan give gulvet et gråligt skær. Af samme årsag skal vandet skiftes, når det er så beskidt, at det får en grålig farve.

Bonustip: Et laminat- eller vinylgulv kræver som udgangspunkt ingen yderligere pleje end rengøring, men du kan med fordel give dit disse gulvtyper laminat- og vinylpleje, da dette medvirker til at bevare gulvets flotte udseende og levealder.