Det kan være en kæmpe udfordring at finde en egnet studiebolig, mens man studerer i en af de større byer i Danmark. Som studerende vil man ofte gerne have en bolig af fornuftig størrelse til en god pris med lokation i centrum af studiebyen eller tæt på uddannelsen.

Det er dog ikke altid en mulighed, men der er heldigvis nogle gode alternativer, der kan løse denne udfordring. Dette kunne eksempelvis være muligheden for at lave et forældrekøb. Nedenfor har vi beskrevet nogle af de måder, hvorpå man som studerende eller forældre til en studerende kan finde den helt rette bolig.

Investering i form af forældrekøb

Som nævnt ovenfor, så kan det blive relevant at kigge på muligheden for at lave et forældrekøb. Helt kort, så er forældrekøb når forældre køber en bolig, hvorefter de lejer den ud til deres barn eller børn.

Der er flere grunde til, at forældrekøb er blevet så populære:

  • Du kan hjælpe dit barn, hvis han / hun har svært ved at finde en passende lejebolig, studiebolig eller kollegieværelse (der er mangel på boliger i storbyerne)

  • Du kan hjælpe dit barn økonomisk (SU’en rækker ikke altid)

  • Du kan potentielt få en mulig økonomisk gevinst, hvis boligens værdi stiger (investering i fast ejendom har historisk set været en god investering)

Forældrekøb er altså en god måde at hjælpe dit barn godt på vej og samtidig potentielt tjene nogle penge ved et fremtidigt salg. Vær dog opmærksom på både fordele og ulemper ved denne form for investering. Det anbefales, at I bruger tid på at læse yderligere op på emnet forældrekøb, inden I kaster jer ud i det.

Slå dig sammen med andre studerende

Måske du har drømt om at have din egen lejlighed, eller måske synes du, at det er grænseoverskridende at bo sammen med andre. Realiteten er dog, at det er dyrt at bo alene. At bo sammen med andre er derfor en god mulighed for at spare penge på husleje og samtidig få nye venner.

Der findes mange former for kollektiver, hvor man udvikler venskaber for livet, og hvem ved, måske livet i et kollektiv er noget for dig?

Overvej alternativer til dine boligkrav

Som en sidste udvej kan du overveje alternativer til dine boligkrav:

  • Har du behov for en hel lejlighed kun til dig?

  • Har du mod på at bo lidt længere væk fra centrum eller studiet?

  • Kan du tage dig til takke med en ældre og knap så nyistandsat lejlighed?

Det er vigtigt at huske på, at du altid kan skifte bolig igen, hvis nødvendigt. Derfor kan det være værd at overveje at gå på kompromis, hvis det betyder, at det økonomiske kan løbe rundt.