Er du lige flyttet ind i en studiebolig, der er knap på kvadratmeter? Så er du nok en smule i tvivl om, hvordan du skal indrette dig. Det kan nemlig være svært at finde ud af, hvordan man skal indrette en bolig, når det føles som om, at der knap nok er plads til en selv deri. Men frygt ej, for det hele handler om, at du får fat i nogle multifunktionelle møbler, og at du samtidig placerer dem på den mest fordelagtige måde. Derfor vil vi i denne artikel give dig et par tips til, hvordan du kan indrette din nye, lille studiebolig.

Anskaf dig et kølefryseskab

Når du skal indrette dit nye køkken i studieboligen, er det vigtigt, at du fokuserer på de mest essentielle elementer. I køkkenet kan du eksempelvis ikke undvære et køleskab, og derfor er du nødt til at prioritere det frem for andet. Dog fylder køleskabe ofte ret meget, og i en studiebolig har du ikke behov for et stort køleskab på samme måde, fordi du højst sandsynligt bor der alene. Du kan derfor spare en masse plads ved at anskaffe dig et kølefryseskab. Et kølefryseskab rummer både køleskab og fryser i ét element, så du ikke behøver at finde plads til begge ting separat, og du kan også få det i forskellige størrelser. På den måde kan du nemt kan finde et kølefryseskab i en størrelse, der passer ind i netop dit køkken. Det smarte ved et kølefryseskab er dets multifunktionalitet, fordi det netop har en integreret frysesektion i enten toppen eller bunden af elementet. Der findes et stort udvalg af kølefryseskab i eksempelvis Harald Nyborg, hvor du samtidig også kan få det til en skarp pris.

Indret opad

En af de bedste metoder til at udnytte meget få kvadratmeter er ved at indrette op ad væggene og ikke hen langs gulvet. Du kan eksempelvis hænge en masse hylder op på en væg, hvor du kan placere ting som dine bøger, brætspil og nips. På den måde skaber du en masse gulvplads der, hvor du ellers ville have placeret en kommode eller et skab, som du normalvis ville have brugt som opbevaring til ovenstående ting. Et andet tip er, at du også kan inddrage loftet ved at hænge kroge op, hvor du så kan lade dine planter hænge ned fra. Planter står ofte på gulvet, på borde eller i vindueskarme, og selvom det er hyggeligt at have dem stående rundt omkring i boligen, så er der desværre bare ikke ordentlig plads til det i en lille studielejlighed. Planter er flotte, hyggelige og så giver de et livligt og friskt pust til et rum, og du bør derfor ikke afskrive dem, blot fordi du flytter ind i din studiebolig, så derfor bør du netop overveje at hænge dem ned fra loftet.