Som ny studerende er der mange ting, man skal tage stilling til. Der skal søges ind på studiet, skrives ansøgninger, fikses SU og selvfølgelig skal man også til at finde den rigtige lejlighed. For mange mennesker er dette den første egen bolig, hvilket også betyder, at man skal til at flytte ud hjemmefra og endelig stå på egne ben. Kort sagt er dette en utrolig spændende tid, og i sidste ende kan man være så heldig at bo et dejligt sted med skønne roomies. Men vejen derhen kan være besværlig og frustrerende, så derfor får du her nogle tips til din boligsøgen.

Den rette bolig

Drømmen om den perfekte bolig er kendt blandt mange. Vi ønsker os allesammen at bo et hyggeligt sted med masser af lys og højt til loftet. Især som studerende ønsker vi os en overskuelig husleje og en central placering, som helst ligger tæt på vores uddannelsessted. Vi vil have mulighed for at lukke døren, når vi har brug for at være alene, og vi vil bo sammen med nogle søde mennesker, der kan blive til tætte venner. Der skal være aftener med fælles madlavning og rødvin, og der skal være stille søndage, hvor der bliver læst op til eksamen i ro og fred. Drømmene om ens fremtidige hjem er på den måde mange, og man skal være opmærksom på, at man højst sandsynlig vil blive nødt til at skrue lidt ned for sine forventninger eller justere sine krav for at ramme sit budget. Heldigvis findes der dog masser af fantastiske lejeboliger på arbejdsmarkedet, som den almindelige studerende har råd til.

Lejebolig

Især lejeboliger er oplagte boliger, hvis man er studerende. Som lejer binder man sig for en bestemt periode med en opsigelsesfrist, og på den måde behøver man ikke at investere i noget, man ikke har råd til, eller ikke føler sig klar til at købe. Der findes adskillige lejeboliger på markedet, og især i Danmarks studiebyer er udbuddet af lejeboliger stort. Mange steder er lejeboligerne endda beregnet til studerende, og har således en lidt lavere husleje. Så lige meget om man er på jagt efter en dejlig 1-værelses lejlighed i Århus eller en delelejlighed lejlighed i København, vil en lejebolig være en god løsning. Find den perfekte lejebolig på hellobolig.dk. Her kan du se det store udvalg af lejeboliger i din kommende studieby og justere din søgning efter lejlighedens størrelse, dit budget og din ønskede placering.

Et hyggeligt hjem

Når den rette lejlighed er i hus og flytningen overstået, handler det bare om at få indrettet sit nye hjem lige præcis sådan, som man har lyst. Som studerende er det dog vigtigt at have et sted i lejligheden, hvor man kan læse pensum og arbejde med opgaver til uddannelsen. Derudover kan man med fordel indrette sit værelse således, at man får mest muligt glæde af dagslyset. Det fede ved at flytte hjemmefra er, at man ikke længere behøver at tage hensyn til sine forældre, og man kan frit bo og leve, som man har lyst. Dette medfører en større selvstændighed.