Det er ingen hemmelighed, at du som studerende ikke altid har de største økonomiske midler at gøre godt med. Derfor er der heller ikke nødvendigvis særlig mange penge til indretning af dit hjem. Dog vil du naturligvis stadigvæk gerne bo hyggeligt og indbydende.

Det behøver slet ikke at være dyrt at indrette et helt hjem. Du kan sagtens finde på nogle budgetvenlige løsninger og metoder, der er helt perfekte, når du er på SU.

Køb brugte ting og møbler

Når du køber brugte ting, er der som regel rigtig mange penge at hente. Så snart noget har været brugt bare én gang, falder det nemlig ofte markant i pris. Derfor kan du gøre dig nogle rigtig gode køb.

Når du tænker på brugte møbler og ting, tænker du måske på noget, der er gammelt og slidt, men det er langt fra altid tilfældet. Der er nemlig flere og flere, der sælger ud af deres brugte ting.

Du kan finde ting, der nærmest ingenting fejler, men som alligevel er rigtig billige, fordi de har været brugt. Det gælder alt såsom køkkenudstyr, tæpper, plakater, møbler, vaser og sågar planter.

Du kan købe brugte ting på nettet, på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker. De har alle hver deres fordele og ulemper. Men i hvert fald kan det sagtens betale sig at kigge efter nogle brugte ting. Hvis du spotter et møbel i en forretning, som du godt kunne tænke dig, så tjek altid først om du kan finde det brugt nogle steder.

Vær kreativ og byg dine egne møbler

Hvis du alligevel godt kan lide at være kreativ og have gang i nye projekter, kan du også vælge at lave nogle af dine møbler selv. Det kunne f.eks. være en skoreol, et spisebord, en hylde eller et sofabord. Det kommer helt an på, hvor langt dine evner og din tålmodighed rækker.

I hvert fald kan der være mange penge at hente, når du begynder at lave tingene fra bunden selv. Det kræver selvfølgelig bare lidt ekstra tid og tålmodighed. Men hvis du godt kan lide det, så er det intet problem.

Hvis du alligevel støder på en udfordring med et af dine projekter, kan du få hjælp af en håndværker fra Bygga.

Tag imod ting fra dine venner og bekendte

Når du har et knapt budget, skal du endelig bare tage imod de ting, du får tilbudt. Hvis dine venner eller familie har nogle ting, de ikke længere bruger, skal du ikke sige nej tak til dem. Det giver kun noget luft i dit budget, hvis der er nogle ting, du kan få gratis.

Det er måske ikke altid de fedeste eller nyeste ting, men du kan bruge dem som noget midlertidigt eller forsøge at give dem en kærlig hånd.

Har din mor et gammelt skab, som hun gerne vil af med, kan du tage imod det og gøre det til dit helt eget ved at slibe det, male det og give det nogle nye greb.