Er du startet på et spændende studie, som du brænder rigtig meget på? Det er et skridt i den rigtige retning, fordi det faglige indhold netop bør vægte højt, men der er nu også rigtig mange, som ligeledes værdsætter at befinde sig i et godt studiemiljø, hvor man også laver sociale ting med dem, man studerer sammen med.

Derfor skal det i denne artikel handle om, hvordan I kan lave flere sjove ting sammen og på den måde skabe muligheden for at få venner for livet. Det kan være alt fra at tage en tur i biografen eller på bar til at tage på en længere ferie sammen, hvor I for alvor kan få nogle gode minder sammen. Der er mange muligheder, og dem kan du finde inspiration til herunder.

Museum eller biograf

Hvis du gerne vil blive bedre til at lave noget sammen med dem, du studerer med, så er det oplagt at lave nogle hyggelige ting i hverdagen, hvor alle kan være med – eventuelt i den by, I studerer i, så der er mange der kan komme med, og så I kan gøre det lidt oftere.

En sikker vinder kunne eksempelvis være at tage i biografen eller på museum – det kan endda også være lidt relevant for jeres studier. Derudover går man heller aldrig galt i byen ved at tage ud og drikke nogle øl eller spise noget mad sammen. Som studerende kan I i hvert fald sagtens komme hinanden ved, ved at lave nogle hyggelige ting i den by, I studerer i.

Festival

Der er også rigtig mange studerende, som vælger at tage på festival sammen, da det er en god og intens måde at være sammen på. Her kan man eksempelvis vælge at lave en camp sammen med dem, som man studerer med, så man på den måde har en base sammen.

hygge_

Det kan eksempelvis være, at du kommer til at dele et pop up telt med en person, som du ikke har snakket så meget med, og som du på den måde kan lære bedre at kende. Fordi festivalen netop er så intens, og der ofte blive drukket rigelige mængder af øl og drinks, er det altså også en rigtig fin ramme til at lære dem fra dit studie at kende på en anden måde, som er taget helt ud af den faglige kontekst.

Rejse til udlandet

Hvis en tur i biografen eller på bar bliver lige simpel nok, eller I ikke er i en periode, hvor der rigtig er gang i festivalerne, så kan I eventuelt overveje, om I skal arrangere en studietur sammen. Det er ikke alle studier, hvor ekskursioner eller studieture er en del af programmet, så det er nok noget, I kan blive nødt til at arrangere selv.

Men man bør bestemt ikke undervurdere at rejse sammen. Hvis du tager ud på en ferie eller rejse med nogle af dem fra dit studie, vil I også helt automatisk blive tættere knyttet, fordi I netop oplever nye sider af hinanden og er så intenst sammen.