Det er de færreste, der ikke på et tidspunkt i deres liv døjer med uren hud. Så hvis du er i en periode, hvor din hud begynder at synes uren, eller hvis du i en længere periode har syntes, at din hud var uren, så kan du med fordel læse med her. For hvorfor opstår den urene hud egentlig, og hvordan kan man komme den til livs? Det er ikke kun fysisk men også psykisk, at uren hud kan være en belastning. Det skyldes naturligvis både, at den urene hud kan være med til at trække ens selvtillid ned, men også at den generelt kan gøre ondt og svig samt være irriterende.

Hvordan opstår uren hud, og hvad er det?

Men hvordan opstår uren hud? Kort sagt opstår uren hud ved, at porerne tilstoppes. Det sker ved, at din hud overproducerer talg, og så bliver talgkirtlerne og porerne tilstoppede. Hvis der så trænger skidt eller bakterier ind i de tilstoppede talgkirtler, opstår der betændte bumser eller hudorme, hvilket altså er den urene hud.

Hvordan kommer du din urene hud til livs?

Men hvordan slipper du så af med den urene hud? Som sagt er uren hud både irriterende psykisk og fysisk, og derfor forsøger folk, der døjer med det, ofte at slippe af med det. Det kan være både med medicin eller med hudpleje alt afhængigt af, hvor slem deres hudlidelse er.

Undersøg om du har akne

Er du i tvivl om, hvorvidt du bør få medicin mod din urene hud, bør du opsøge en læge, der vil kunne klargøre, om du har den hudlidelse, der kaldes akne, og om du derfor kan få medicin mod den.

Hold altid din hud ren

Ellers bør du altid bare gå efter at holde din hud ren, så du sørger for at der ikke lige så let trænger bakterier og snavs ind i dine tilstoppede porer. Det kan du gøre ved at investere i en god hudplejeserie eksempelvis bestående af en dagcreme, en ansigtsvask, en natcreme, en toner eller lignende.

Hvilke stoffer skal du sørge for, at dine hudplejeprodukter ikke indeholder?

Det er dog ikke bare lige sådan at vælge den rigtige hudplejeserie. Der er nemlig nogle stoffer, som du decideret bør holde dig fra samt nogle, som du decideret bør gå efter. Især er det vigtigt, at din kommende hudplejeserie ikke indeholder sådan noget som parfume, farvestoffer og udtørrede alkoholer, da disse stoffer faktisk kan være med til at forværre din urene hud i stedet for at reducere den.

Hvilke stoffer bør din kommende hudpleje indeholde?

I stedet bør du gå efter stoffer som eksempelvis salicylsyre, der er et fedtopløseligt stof, som derfor kan trænge igennem festoffer i huden og behandle de områder, der har brug for at blive behandlet.

Hvilke typer produkter bør du undgå?

Som sagt kan det betale sig at investere i en god hudplejeserie, som du kan pleje og beskytte din hud med hver dag. Det er dog vigtigt, at du undgår at bruge sådan noget som dybderensende produkter og skrubbecremer, da disse i stedet for at gavne din urene hud bare forværrer den ved at skabe irritation.