Som ung tænker du måske, at du burde have en frisk krop, masser af energi og være klar til at tage fat på arbejdsmarkedet, men hvad nu hvis kroppen gør ondt?

Du er ikke alene, hvis du oplever smerter som disse, som eksempelvis kan have trælse følger i form af hovedpine. I dag er det mere og mere hyppigt, at unge oplever smerter. Vi vil i det nedenstående gennemgå nogle af de tanker, som du kan gøre dig i denne forbindelse.

Hvor kommer smerterne fra?

I dag sidder unge mennesker meget mere foran pc’en eller med telefonen. Du kender det helt sikkert selv. Fra kl. 8 om morgenen tænder du din bærbare computer for at følge med i skolen, lave dine lektier online og finde materialer. I mellemtiden sms’er din mor lige med listen af pligter og planer for aftensmaden. Du ignorerer måske hovedpinen og smerterne i nakken, mens du langsomt slæber dig igennem sidste online undervisningstime.  Bagefter skal du game med vennerne, så det går nok.

Selvom du er aktiv, så ændrer det ikke noget. Hvis dine sko ikke støtter rigtigt, er for små, eller du har slidt dem skæve, så kan det faktisk forværre dine problemer. Sidder du til dagligt forkert i din stol, så kan det skabe problemer i store dele af kroppen. Det kan sagtens være herfra, at dine smerter de opstår.

Hvad er osteopati og kan det hjælpe mig?

En osteopat kan afhjælpe rigtig mange af dine problemer. Du ved helt sikkert hvad en fysioterapeut er, men hvor de kun hjælper med musklerne, så er en osteopat også uddannet i at kunne arbejde med dine knogler, nerver og blodkar samt dine organer. Osteopati behandler kort sagt hele din krop og genskaber den balance der gør, at kroppen kan stå imod diverse belastninger.

I modsætning til de mange alternative behandlinger, der bliver tilbudt i Danmark, så er osteopati en videnskabelig bevist behandling. Behandleren er ofte uddannet læge, fysioterapeut eller kiropraktor, så du kan være i helt trygge hænder, når du henvender dig.

Du skal altså ikke tøve med at henvende dig til din læge eller anden fagperson, hvis du oplever smerter i kroppen.