Et medlemskab af et fitnesscenter er oftest ingen billig fornøjelse, og man kan hurtigt komme til at pumpe store, unødige summer i et træningscenter, man ikke benytter alverden. Særligt som ung og studerende kan det være en massiv udgift, der fylder meget i et sparsomt SU-budget, og derfor bør man tænke i billigere og bedre alternativer. Hér er hjemmetræning helt oplagt, for udover den store besparelse, man på den måde kan gøre sig på sigt, er der en række andre fordele ved at træne derhjemme – her kommer et par af dem.

Hvad der er sparet er tjent

Som sagt kan man spare væsentlige summer hver eneste måned ved at skifte fitnessmedlemskabet ud med hjemmetræning. Fitness udstyr til hjemmet er på ingen måde en udgift, der kan sammenlignes med de månedlige betalinger til det lokale træningscenter, der hurtigt kan sluge flere tusinde kroner om året.

Ved at begynde at træne derhjemme i stedet kan man spare en masse gode penge, der kan bruges på alt muligt andet, man har mere brug for, hvad enten det er en opsparing, en opvaskemaskine eller noget helt tredje. Man kan nemlig spare penge på vidt forskellige ting.

Spar tid til daglig

Det er som sagt ikke bare pengene, der bør være motivation for at skifte fitnessmedlemskabet ud med træning i privaten. Faktisk kan man spare uforholdsmæssigt meget tid i dagligdagen, hvis man træner derhjemme i stedet for i et center. Først og fremmest er der selvfølgelig transporttiden, som bortfalder, men derudover vil man også spare tid på ikke at skulle pakke taske, vente på diverse maskiner, stå i kø til vandautomaten og meget mere.

Det kan give lidt tiltrængt luft i en tætpakket dagligdag, da man som studerende ofte har nok at se til.

Hold formen i top

Det er på ingen måde kun i et fitnesscenter, man kan holde sin krop ved lige og sin form i top. Konditionstræning og styrketræning behøver ikke at koste penge, for man kan sagtens løbe sig i fremragende form på gader og stræder og træne sig til en stærk krop hjemme i stuen. Ved at træne derhjemme frem for i et center får man desuden den store fordel, at man altid kan træne, også selvom man måske kun har ti minutter til rådighed nogle gange. Det gør det markant lettere at holde formen i top og få tæsket musklerne igennem, mens man samtidig sparer både tid og penge.