Er du også studerende, og skal du derfor til at overveje, hvilken a-kasse du kunne tænke dig at blive en del af? Der er nemlig rigtig mange forskellige a-kasser ude på markedet i dag, og det kan ofte være rigtig svært at finde ud af, hvilken en som passer bedst til en og ens behov i en a-kasse. Læs med her og find ud af, hvordan du kan finde en a-kasse til dig som studerende. Du kan også se en oversigt herover bedste a kasse for studerende. Så kan du skabe et overblik.

Derfor skal du være en del af en a-kasse

Men hvorfor er det egentlig, at det er en god ide at være medlem af en a-kasse som studerende. Det er det, fordi du ofte faktisk kan blive medlem af en a-kasse helt gratis som studerende (medmindre du er over 30 år gammel). Samtidig kan du i en a-kasse få muligheden for at få dagpenge allerede fra den dag, du bliver færdig med din uddannelse. For at kunne det, skal du nemlig have været medlem af en a-kasse i mindst et helt år, så du har opnået anciennitet. Det skal du nemlig bruge for at få dagpenge udbetalt af en a-kasse. Og så er det desværre fakta, at de færreste får deres drømmejob lige, når de bliver færdige med deres uddannelse, og derfor er det bare godt at have en backup i en a-kasse, så du ikke står helt uden indkomst, når du er færdiguddannet.

Hvordan vælger man den rigtige a-kasse?

Men hvordan skal man så vælge den helt rigtige a-kasse? Det kan for rigtig mange studerende være rigtig svært at vælge den helt rigtige a-kasse. Især fordi der er så mange ude på markedet. Her kan det dog anbefales, at du går efter en a-kasse, som har speciale indenfor det, du læser. Hvis du for eksempel læser medicin, kan du vælge en a-kasse, som er god til medicinstuderende. Hvis du for eksempel læser til ingeniør, er der også en a-kasse, som kan være god for ingeniører.

Din uddannelse har altså i første omgang stor betydning for, hvilken a-kasse du skal vælge at melde dig ind i. Derudover kan det også have betydning, hvor stor en jobsikkerhed, der er i dit felt, når du kommer ud og er færdiguddannet. Dog skal man huske at selv, hvis der er stor jobsikkerhed, kan det være godt at være en del af en a-kasse, så du faktisk kan få en indkomst, hvis du skulle være så uheldig og ikke få et job lige med det samme efter endt uddannelse.