Okay, jeg indrømmer det. Overskriften er en overdrivelse. Men jeg lover dig dog én ting; der er penge at spare, hvis du bliver hængende og læser artiklen.

For studerende på SU kan budgettet være stramt. Løsningen for mange studerende er ofte, at de arbejder mere for at tjene flere penge eller siger nej til arrangementer for at spare penge. Men begge dele kan være lidt ærgerlige, især hvis man gerne vil sidde i sommervarmen og drikke kolde øl med sine (studie)kammerater. Derfor er der i denne artikel samlet et par råd, som kan give dig lidt luft i økonomien – helt uden at skulle sige farvel til skæg og ballade eller på anden vis forværre din levestandard.

Udnyt diverse studierabatter

Dette er en klassiker, og det kan virke banalt. Men mange studerende glemmer at vifte med studiekortet, når de skal score sig en rabat. Og det kan være hvor som helst, at der er en rabat at hente ved at lufte studiekortet – hos frisøren, i tøjforretningen, hos mekanikeren eller i baren. Det kan være et simpelt spørgsmål om, hvorvidt butikken har en studierabat; det værste, der kan ske, er, at du får et nej, og det overlever du nok. Jeg tror, du vil blive overrasket over, hvor mange steder der faktisk tilbyder studierabat. Og det kan godt være mange penge i rene besparelser på et år.

Smart onlineshopping

Og jeg er ked af det, men selvfølgelig skal online shopping også have et afsnit i denne artikel. Det handler dog ikke om, at du skal begrænse dine onlinekøb. Det handler alene om, at du skal tænke dig en anelse mere om, når du handler. For der findes rigeligt med tips og tricks til at spare penge på dine (formentlig) mange online køb.

Lad os starte med den mest åbenlyse og formentlig også bedste idé; kig grundigt efter rabatkoder fra de webshops, du handler os, inden du lægger ordren. For der florerer ofte mange rabatkoder fra dine foretrukne webshops, og de kan nok graves frem ved blot at søge på Google eller klikke lidt rundt på deres hjemmeside. Ellers kan du besøge https://hurtigrabat.dk, der har gjort dig den tjeneste at samle rabatkoder fra en række af landets mest populære webshops. Så dér vil jeg anbefale, at du kigger, inden du køber noget. For kan du spare bare 10, 15 eller 20 % på dit køb, kan det være et stort beløb, du sparer på årsbasis. Og som det gamle jyske ordsprog siger; én krone sparet er én krone tjent.