Det kan altså være rigtig svært som studerende at få budgettet til at hænge sammen, man skal helst både spare på maden, på fornøjelserne, på varmen og på alt muligt andet. For nogle bliver det hurtigt en livsstil, mens det for andre kan være en plage.

Uanset hvad så får du her en række råd til hvordan du også kan spare på tandlægen, for det er altså et af de vigtige steder hvor du ikke må undlade at tage på besøg fordi budgettet lige er lidt for stramt.

Start med at sammenligne priser

Heldigvis har flere og flere tandlæger mange af deres priser til at ligge på hjemmesiden, som f.eks. denne tandlæge i Silkeborg by. Det betyder at det er nemmere for dig at sammenligne priser.

Tandlæger har nemlig ikke samme priser, og du kan godt få en billigere tandrensning et sted, mens du får lavet et hul billigere et andet sted.

Der er ingen regler om at du kun må bruge en tandlæge.

Kig efter særlige tilbud

Tandlæger ved godt at det kan være svært at få råd til at gå til tandlægen når man er ung og på S.U.

Derfor er der også nogle tandlæger som laver særlige tilbud målrettet til unge mennesker, så selvom det måske ikke er oplyst på hjemmesiden, så kan det godt være at de har en rabat eller en lavere pris til studerende. Skriv til dem, eller ring  og hør dem om det er tilfældet.

Forebyggelse er det billigste

En god mundhygiejne og en god forebyggelse er selvfølgelig den bedste måde at spare penge på hos tandlægen.

Der er jo stor forskel på om du har brug for en tandrensning 1 gang, eller 3 gange om året. Så hør evt. din tandlæge om hvordan du bedst muligt passer på dine tænder, om de har nogle gode råd osv.

Vær ikke bange for at “prutte” om prisen

Du tænker måske at det er lidt pinligt at “prutte” om prisen, og det måske er noget der hører fortiden til, men hvis du virkelig gerne vil spare penge, så er der altså ikke noget galt i at forhandle med tandlægen.

De bestemmer altså selv deres priser og kan derfor også selv bestemme om de vil give et afslag eller ej. Den der ikke spørger, får ikke noget svar.

Alternativt kan du også spørge efter en afdragsordning, selvom det dog ikke sparer dig for penge, så kan det gøre tandlægeregningen nemmere at håndtere for dig.