Hvis du gerne vil holde en fest for dine venner, men er bange for, at studie-budgettet ikke kan rumme det, er her en god nyhed: Det behøver ikke være ret dyrt, at holde en fed fest.

Hvad skal du bruge?

Snacks: Alkohol og salte snacks hænger uløseligt sammen. Nogle gange kan gæster endda finde på at tage en pose chips med. SU-venlige snacks kan være: saltstænger, peanuts eller discount-chips. Pro-tip: Hæld chips og peanuts op i en skål – det ser bedre ud, og ingen opdager, at det er billige chips.

Isterninger: Hvis du har en fryser og isterningeposer eller isterningebakker er det nemt og næsten gratis at sørge for is. Isterningeposerne koster ikke ret meget, men det gør færdigfrosne isterninger altså heller ikke. De kan bare ikke købes før gæsterne begynder at komme.

Musik: YouTube, Spotify (eller hvad din foretrukne musik-app end er) kan i en kombination med en bluetooth-højtaler sagtens dække musik-behovet. Lav gerne en playlist, hvor gæster kan sætte numre i kø. Det kan dog være en god idé at lave husregler for, hvornår man må skifte sang.

BYOD: Bring Your Own Drink. Skriv i invitationen/begivenheden, at gæsterne selv skal medbringe drikkevarer. Hvis du ikke har nok glas, kan du udvide konceptet til BYOC (Bring Your Own Cup).

Samlingspunkt: Hvis det er muligt, så arrangér noget, hvor folk kan samles og samtalerne komme i gang. Beer pong, dartskive (lidt farlig) eller en vandpibe er gode måder at få folk i tale. Har du allerede en vandpibe, koster det kun tobak og kul til vandpibe.

Det kan anbefales at bruge kultænder (ikke sorte tænder, men en dims til at tænde kul), især hvis du bruger din vandpibe ofte. Der findes utallige vandpibetobak-smage, så i løbet af aftenen kan I variere smagen på vandpiben og måske lokke flere til med duften – det kan man da kalde social smoke.