Der er mange studerende, der kan nikke genkendende til, at det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen. Heldigvis er der dog flere ting, man kan gøre, for netop at sikre, at det hele ikke ender med at løbe løbsk.

En af de ting, man kan gøre, er at sikre sig, at man undgår unødige udgifter. Selvom der måske er tale om små beløb hver gang, så løber det hurtigt op. Dette er især gældende, hvis SU er ens eneste indkomst, da man dermed har et begrænset rådighedsbeløb hver måned.

Få forsikring på din smartphone

Et sted, hvor der kan være penge at spare, er på mobilfronten. Her menes der ikke, at du skal købe dig en billig mobil, for at spare penge. Derimod betyder det, at du bør forsikre den, du har, så du ikke skal betale, hvis den skulle gå i stykker.

Har du f.eks. en ødelagt iPhone, og har kigget nærmere på, hvad en iPhone reparation i Århus, har du næppe lyst til at betale selv. Har du en forsikring, der kan dække, så kan du ende med at spare rigtig mange penge på denne front.

Køb ind til hele ugen

Når du skal købe ind, er det vigtigt, at du ikke blot går ned i Netto eller Rema 1000, for derefter at smide lidt af hvert i kurven. Derimod skal det foregå på mere struktureret vis, hvorfor du også skal sørge for at planlægge dine indkøb nøje.

Ydermere er det også en god idé at købe ind til hele ugen. Dermed undgår du, at du flere gange skal forbi supermarkedet, hvor du kan ende med at foretage impulskøb. Kan du undgå dette, kan du nemlig spare rigtig mange penge på årlig basis.

Betal dine regninger til tiden

Du kan faktisk spare penge ved at betale dine regninger til tiden. Hvis du gør det, så er du nemlig sikker på, at du ikke skal betale for rykkergebyrer og renter. Det kan virke som små beløb at undgå, men det kan ende med at blive til rigtig mange penge.

Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det er meget vigtigt, at du sørger for at få betalt alle dine regninger til tiden. Får du en enkelt rykker om måneden, kan det ende med at koste dig mere end 1.000 kroner om året, som du sandsynligvis gerne ville have brugt på noget andet.

Undlad at optage lån

Det kan virke som en god løsning, hvis man har brug for penge sidst på måneden, men det er bestemt ikke en god idé at optage kviklån. Denne type lån er uhyre dyre, hvorfor det kan ende med at udhule din økonomi i de efterfølgende måneder.

Ønsker du ikke at stille dig selv dårligt rent økonomisk, skal du holde dig fra denne type lån. Har du ikke råd til at købe ind, er det bedre, at du forhører dig hos dine forældre, om ikke de kunne være villige til at hjælpe dig lidt.