Danmark er blandt de lande i Europa, hvor der er flest festivaler per indbygger. Festivalerne er derfor dybt integreret i den danske kultur, hvilket betyder, at der er rig mulighed for at få billet til en af de mange festivaler i landet. Dog er billetpriserne ikke altid lige studievenlige, hvorfor det kan være svært at finde plads i budgettet til at tage på festival.

Herunder finder du en række gode råd til, hvordan du kommer billigt på festival, hvis der ikke er plads i budgettet til den helt store tur. Der findes masser af muligheder for at komme billigt afsted på festival, hvis du er på et sparsomt budget.

#1: Bliv frivillig

Hvis du vil spare penge på festivalbilletten, er det en god idé at melde dig som frivillig. Her har du mulighed for at komme gratis på festival, hvis blot du arbejder i nogle af dagene. Det er en god idé, hvis du er på et sparsomt budget – og de fleste festivaler tilbyder, at du kan arbejde frivilligt.

Er du heldig, får du job hos en af de mange madboder rundt omkring på festivalpladsen, og det betyder, at du også får stillet sulten, mens du er på arbejde. Det giver dig mulighed for samtidig at spare penge på mad, som er blandt de dyrere poster, når du skal på festival.

#2: Køb en endagsbillet

Der er måske ikke behov for at tage på festival i alle dagene. Hvis du har en endags-billet, kan du i stedet tage ind og høre det musik, du gerne vil høre, og så går du ikke glip af så meget, selvom du kun er der i én dag. Tænk på alle de penge du sparer, når du ikke skal være afsted i en hel uge – og samtidig undgår du også de værste tømmermænd.

#3: Køb proviant og ordentligt udstyr hjemmefra

Det er en god idé at købe proviant med hjemmefra, så det ikke skal købes på festivalpladsen. Det kan eksempelvis være dåseøl fra Tyskland, hvilket vil spare dig for mange penge. Dog er det ikke udelukkende alkohol, du kan spare penge på.

Alle, der har været på festival, er klar over, hvor dyrt det kan være at købe mad, når du er sulten. Det er ikke godt for din SU, og derfor er det en god idé at tage mad med hjemmefra, selvom det ikke er helt så lækkert som de mange gode tilbud oppe på festivalpladsen.

Du kan med fordel investere i rugbrød og forskellige dåsemad, som kan holde sig gennem hele festivalen. Det samme gælder med dit festivaludstyr. Hvis du køber en god og billig festivalstol hjemmefra, slipper du for at gøre det, når du er på festivalpladsen – og det vil spare dig for mange penge.