Det er ikke nogen hemmelighed, at det at være studerende ofte indebærer et relativt stramt budget, hvor der ikke er meget plads til udgifter, der ligger udenfor det vanlige budget. Men vil du gerne glæde en du holder af med en gave, er det faktisk muligt at gøre det – også uden at sprænge budgettet.

Vær ude i god tid

Et rigtig godt tip hvis man ønsker at finde en god gave til billige penge, er at være ude i god tid. Begynd allerede tidligt at kigge efter den helt rigtige gave, da dette giver dig tid til både at finde på en god idé og undersøge, hvor du kan købe gaven til den bedste pris. Måske er den gave du ønsker at købe billigst at købe på nettet, eller måske kræver det lidt benarbejde at finde frem til den gave, du gerne vil give til en god pris. Uanset hvad er det nemmere at finde frem til en god, budgetvenlig gave, hvis du ikke samtidig skal gøre det under tidspres.

Giv en oplevelse

I den seneste tid er det blevet meget populært at give oplevelser i gave. Det skyldes, at en særlig oplevelse dels er noget, man har med sig meget længe i form af de minder, oplevelsen giver. Men det skyldes også, at en særlig oplevelse ofte er noget, vi kun sjældent er tilbøjelige til at give os selv. Ofte prioriteres mere praktiske ting i hverdagen, og uanset om modtageren af din gave er på budget ligesom dig selv, er de færreste tilbøjelige til at give sig selv en god oplevelse i det daglige.

Netop derfor kan en oplevelsesgave være en perfekt gave at give – og så kan en god oplevelsesgave faktisk også gives, uden du behøver at sprænge dit budget. Arranger eksempelvis en picnic et helt særligt sted, besøg nogle af de gratis seværdigheder, der eksempelvis findes i København sammen eller lignende. En god gave behøver ikke nødvendigvis at være noget, man kan tage at føle på, men kan i mindst lige så høj grad være noget, der bonner ud på kontoen med gode og særlige oplevelser.

Lav din gave selv

Måske har du gået med en tanke om, at det at lave sine gaver selv er noget, der mest af alt hører barndommen til. Men det behøver faktisk ikke at være tilfældet. Er dit budget stramt, men vil du gerne glæde en du holder af, viser en hjemmelavet gave i meget høj grad, at du har et ønske om at glæde modtageren. Find eksempelvis inspiration til forskellige kreative projekter på nettet eller gør brug af et særligt kreativt talent, du måske ligger inde med.

Måske er du god til at male, strikke eller lignende og kan herved skabe en gave, som både er betænksom og personlig, og som med garanti vil få modtageren til at smile. Så glem alt om, at hjemmelavede gaver hører barndommen til og kom i gang med svinge penslen, strikkepindende, limstiften eller lignende.

Mangler du stadig inspiration? Find flere gaveidéer her.