Som studerende har du sikkert maksimal fokus på at læse dit givne studie, så du har ingen tid til at indtjene de helt store pengebunker ved siden af, eller også magter du bare ikke at have studiejob, da du som oftest har tømmermænd mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag – en af de to muligheder. Heldigvis er der mange områder, hvor du kan spare penge, imens du studerer. Husk på at selv de små besparelser kan løbe op i mange penge over tid, og hvis de sparer nok steder. Vær dog også opmærksom på at nyde studielivet, imens du studerer. Besparelserne må helst ikke nedjustere din livsnydelse alt for meget.

Her kan du spare

  • Hvis du er ryger, hvilket mange unge jo er, kan du prøve at skifte til e-cigaretter. Over tid er e-cigaretter faktisk billigere end regulære cigaretter. Desuden undgår du andre negative elementer som f.eks. stanken af røg. Det allerbilligste er dog at stoppe helt.

  • Download appen Too Good to Go med det samme! Her kan du finde en lang række butikker, bagerier og restauranter, der giver mad i overskud væk til billige penge. Der er virkelig mange penge at hente på mad her. Og så er maden endda af en vis kvalitet, så det ikke skal være pasta med ketchup hver aften. Der findes da også overskudsøl på appen – der er noget til enhver smag.

  • Lav et månedligt budget – så undgår du at bruge penge, du ikke lige vidste, du ville bruge.

  • Gør dig selv immun over for overforbrug i byen. Anskaf et kort, der kun bruges til byture, så du undgår at gå i minus på dit ansvarlige kort.

  • Besøg forældrene sidst på måneden, når økonomien sejler. De skal nok give mad og husly.

  • Vi kommer ikke uden om det, studiejob er virkelig også en god idé.