Er du i fuld gang med din videreuddannelse på et studie, og lever du livet som vaskeægte udeboende studerende med alt, hvad det indebærer? I så fald ved du formentligt også godt, hvad det vil sige at “leve på sin SU”.

SU-satsen hjælper dig et stykke af vejen økonomisk set. Men med daglige udgifter til husleje, el, varme og vand, mad og drikke samt fritidtidsinteresser kan pengene hurtigt slippe op sidst på måneden. Heldigvis er hjælpen nær.

I dette indlæg får du tre hurtige tips til at spare penge som studerende, som du måske ikke lige havde overvejet.

Spar penge på pensum – brugt og billigt

Der findes utrolig mange blogs og online fora, der skriver side op og ned med sparetips til studerende. Det omhandler ofte forhold såsom madbudgetter, nedbringelse af studiegæld og lignende omstændigheder.

I dette indlæg går vi ad lidt alternative veje, og vi starter med at vende blikket mod de mange skolebøger og pensumlister.

I løbet af et helt uddannelsesforløb bruger du som studerende store summer penge på pensum hvert semester. Men med lidt snusfornuft og solid research kan du faktisk spare rigtig gode penge på denne konto.

Der findes et væld af online studie-, bog- og pensumfora online, hvor studerende internt udveksler bøger, kompendier og lignende. Og dette til yderst favorable og konkurrencedygtige prisniveauer. Bogstaveligt talt studievenlige lavpriser.

Du gør derfor rigtigt klogt i at forhøre dig i dit såvel digitale som fysiske netværk, om du kan opsnuse billige tilbud og gøre en god handel.

Studieprojekter behøver ikke koste kassen

I løbet af dit studie vil du formentligt støde på adskillige studierelaterede projekter og faglige tiltag, der kræver tilegnelse af midler. Det gælder især produktionsorienterede grund- og videreuddannelser.

Dette kan hurtigt være en betydelig udgiftspost. Men heldigvis kan du nedbringe sådanne udgifter ved at vælge de billige “Do It Yourself”-løsninger frem for “convenience-orienterede” betalingsløsninger.

Et studieprojekt inden for et kreativt fagområder vil ofte indebære et slutprodukt, der kræver (dyre) midler såsom tekstiler, træ eller lignende materialer. Her kan du hurtigt spare penge ved for det første at gøre det selv og for det andet handle de fornødne materialer inden for håndarbejde online.

Så undersøg det online marked grundigt forinden – det betaler sig bogstaveligt talt.

Husk at søge om boligstøtte

Vi slutter denne lille inspirationsguide med sparetips af med et punkt, som man let kan komme til at overse i en travl studiehverdag. Det drejer sig om muligheden for (og rettigheden til) at søge om boligstøtte.

Hvis du er udeboende, er dette en oplagt mulighed for et økonomisk tilskud til din privatøkonomi. Der foreligger selvfølgelig en række betingelser, som du skal kunne opfylde for at blive godkendt. Men uanset hvad er det altid et forsøg værd at smide en ansøgning afsted. Hvem ved – der kan være mange gode penge at hente.

Vi håber, at du med ovenstående tips er blevet inspireret til at spare penge. Potentielt set massevis af slagsen.