Her kan du spare penge som studerende

Det er ikke altid let at få pengene til at slå til, når man er studerende. Ikke nok med at mange studerer i en by, hvor huslejen er dyr, så er SU faktisk også den mindste udbetaling, du kan modtage af staten (medmindre du bor hjemme og er på kontanthjælp). Det er derfor slet ikke så underligt, hvis man synes, det kan være svært at få det hele til at køre rundt. Vi har heldigvis samlet en række spareråd til dig, så du kan få fornemmelsen af at have lidt flere penge mellem hænderne.

Husk at spørge efter studierabat!

Der er mange steder, der tilbyder studierabat. Det skal du huske at benytte dig af som studerende – medmindre du elsker at snyde dig selv!

Det er selvfølgelig allerrarest at finde studierabatter på de nødvendige og dyre udgifter, livet byder én. Det kan fx være en rigtig god at lede efter en tandlæge med studierabat.

Læg et budget

Du har sikkert hørt rådet før – men gode råd har det jo med at gå igen af en grund. For det meste handler økonomiske problemer nemlig ikke om mangel på penge – derimod om mangel på overblik (men, det er naturligvis sværere at få pengene til at slå igennem, når der ikke er mange af dem).

Prøv at sæt dig ned og dan et overblik over dine faste udgifter. Hvad ligger din husleje på, hvor mange abonnementer har du, hvor mange penge bruger du på mad osv.

Et budget kan både ligges bagud dvs. vise, hvordan du tidligere har brugt dine penge eller være fremadrettet: hvordan vil du gerne bruge dine penge fremover?

Udskift Dankort med MasterCard

Ved du, hvordan du undgår at bruge penge, du ikke har? Svaret er ganske simpelt: Du udskifter dit Dankort med et MasterCard. Det kan dog godt være, at man er afhængig af at have en opsparing ved siden af, som man kan trække lidt på, hvis man løber tør for mad midt på måneden. Men ellers et fremragende råd. Andre studerende vælger også at hæve penge, så de altid er klar over, hvad de bruger. Det kunne fx være, at man så tillader sig selv at hæve 500 kr. hver mandag, som skal række til resten af ugen.