Der er mange studerende i Danmark, og som studerende i Danmark får man SU. Det er dog langt fra alle studerende, som kan få SU-pengene til at række, hvorfor flere er nødsaget til at tage et lån eller have et fritidsarbejde. Oplever du gang på gang, at du ikke kan få dine penge til at række hele måneden, så kan du her blive klogere på sparetips og lignende, som kan sikre, at dine penge holder.

Tag et kig på dit forbrug

Det lyder uoverskueligt, og det er nok også en af de største grunde til, at mange ikke har godt styr på deres økonomi. For at finde ud af hvor mange penge, du bruger hver måned, bør du tage et kig på dit forbrug. Er der noget, som du betaler til, som du ikke bruger? Er der noget, som du godt kan undvære? Er der steder, hvor du har muligheden for at spare som studerende?

Spar op og investér i holdbarhed og kvalitet

Når man er studerende, er pengene små, og på sigt kan man spare penge ved at investere i holdbarhed og kvalitet. På den måde sikrer man nemlig, at tingene holder i længere tid og ikke skal udskiftes kontakt. Har du eksempelvis en bil, som trænger til en kærlig hånd, kan det være, at dette stærke materiale er en god løsning til et problem, du står med.

Lad vær med at forkæle dig selv med mad eller nyt tøj

Som studerende har man typisk mange ting om ørene, og når man har muligheden for det, kan man have en tendens til at forkæle sig selv med mad eller nyt tøj i ren selvforkælelse eller selvmedlidenhed. Skift i stedet det ud med et fodbad eller en ansigtsmaske. På sigt vil det være en billigere løsning og også bedre for dig, din pung og miljøet.

Søg på nettet efter gode, sunde og billige opskrifter

Mad kan være en stor pengesluger, og det er vigtigt, at man får en sund og varieret kost, når man skal nå mange ting. Det kan dog være uoverskueligt, hvis man har travlt, og derfor kan du bruge nettet til at søge efter gode, sunde og billige opskrifter. Lav en madplan og handle ind én gang om ugen – på den måde er der altid mad i køleskabet, og du skal derfor ikke bruge penge på kantinemad.

Shop i genbrug

Har du brug for en ny skoletaske, et nyt møbel eller måske noget nyt tøj, kan du med fordel shoppe i genbrug i stedet for at købe tingene fra ny. På den måde støtter du op om bæredygtighed, og du sparer samtidigt penge. Det er en win-win. Både for dig men også for kloden.

Spis hos de gamle eller et godt vennepar

Ofte kan man også spare penge ved at spise hos andre. På den måde sparer man penge og vedligeholder ens relationer, hvilket naturligvis er to gode ting. Husk dog på at gengælde gestussen ved selv at invitere på mad engang imellem.