Som studerende kan det godt knippe lidt med penge, og det sker for størstedelen af alle studerende. Det kan være fordi, at studiet optager så meget af din tid, at du knap nok har tid til et arbejde. Heldigvis har du statens undervisningsstøtte – også kaldet SU’en – der kan hjælpe lidt på det hele. Men som udeboende er det ikke det store, du får, og størstedelen går altså til husleje, forbrug og dagligvarer. Derfor er der også mange studerende, der vælger at flytte to-fire sammen, da det gør udgifterne for den enkelte person mindre. Men på trods af huslejen, forbruget og dagligvarerne, så kan der altså også lige blive lagt transport oveni. Det kan være bus eller tog til studiet, hvis du pendler frem og tilbage hver dag.

En nemmere, mere enkel løsning

Løsningen kan ligge lige foran næsen på dig. For det handler ikke om at stresse dig selv med arbejde, men at finde ud af, hvor du kan fjerne nogle udgifter – eller gøre dem mindre. Du kunne f.eks. bytte din bus eller dit tog ud med en cykel. Hvis du studerer i en af de store studiebyer som Aarhus, Aalborg, København, Roskilde eller Haderslev, så er det nemt lige at hoppe op på cyklen og komme afsted. Du får tilmed frisk luft!

Ikke bare en helt normal cykel

Det kan dog være, at du har lidt længere til studiet, end at du lige orker at tage cyklen til og fra studiet hver dag. Du bliver helt træt bare ved at tænke på det. Men heldigvis så kan du få en cykel, der ikke kræver så meget fra dig. En elcykel, selvom det måske i dine ører kan lyde lidt kikset, så er det altså klart en god idé at bytte bussen eller toget ud med en elcykel. Så behøver du heller ikke at bruge lige så meget energi på det.