Som studerende kan det være svært at få økonomien og budgetterne til at hænge sammen, og har man ikke et lukrativt studiejob med erhvervsrengøring eller som økonomielev i baghånden, kan det faktisk være helt umuligt overhovedet at få skrabet penge nok sammen til de også relativt dyre studieboliger.

Men sådan behøver det faktisk ikke at være, og i rigtig mange tilfælde kan man faktisk spare en klækkelig sum penge, hvis bare man kigger lidt ind i de faste og variable omkostninger, man har som studerende. Og i artiklen her kigger vi ind i, hvordan man ganske simpelt og let faktisk kan spare ret meget på sine faste omkostninger. Læs med videre – det kunne jo være, du også kunne en skilling eller to i dit månedlige forbrug.

Vælg at handle på-dato varer – og støt kampen mod madspild

Ved at handle på-dato varer, er man ikke bare aktiv i kampen for at bekæmpe madspild – for man kan faktisk spare rigtig mange penge. For når madvarer bliver sat på tilbud, fordi de er tætte på udløbsdatoen, bliver de ofte sat så meget ned, at man faktisk kan spare helt op til 70 procent – sammenlignet med den almindelige udsalgspris.

Og for en studerende kan det være ganske lukrativt, hvis man i forvejen ikke helt har råd til alle de lækre madvarer, men alligevel gerne vil have varieret kost. Vil man samtidig handle lidt strategisk, når man er ude og hente på-dato varer, kan man faktisk få ganske lækre madvarer til en uhyre lav pris.

Er man dog ikke så meget for at skulle cykle byen rundt for at finde de lækre tilbud, kan man også vælge at downloade en af de løsninger, der i dag er kommet til verden i form af en app eller lignende. For på den måde kan man handle madspild, uden at skulle bekymre sig om at være først i butikken. Her har du nemlig mulighed for at reservere madvarer hos bageren, slagteren, restauranten eller dagligvarebutikken – og så bare komme og hente sin bestilling senere.

Det er en smart løsning, hvis man vil sikre de billige måltid, kæmpe imod madspild og samtidig få lækkert mad til billige penge. Og samtidig med at man undgår tilbudsjagten, vil man også hurtigt opleve, at man faktisk kan få madvarer og færdiglavede måltid, der kan stå på mål med ganske almindelige restaurationsbesøg og menuer – men begge parter tjener på løsningen. For selvom du får et måltid, der er billigere end normalt, hjælper man også butikken eller restauranten med at komme af med mad, der alligevel var endt i skraldespanden.