Åh, den søde studietid. For mange er studietiden indbegrebet af gode venner, hygge og – nå ja – studier, men pengemangel er desværre også en faktor, der fylder rigtig meget for mange. SU’en er der, og det skal vi være taknemmelige for, men den giver altså ikke råderum til ret meget andet end at bo og spise.

Vi har lagt hovederne i blød og er kommet op med en række gode råd til, hvordan du kan få det hele på din SU – uden at få røde tal på bundlinjen vel at mærke. Læs med her, bliv lidt klogere, og få råd til lidt mere sjov som studerende.

Spis frugt på arbejdspladsen

Er du så heldig at have et studiejob, er du måske også så heldig, at der er en frugtordning på din arbejdsplads. Med en frugtordning får virksomheden leveret frugt til arbejdspladsen, så medarbejderne kan tage et stykke frugt i løbet af dagen. Frugt er rent faktisk en ret stor post i manges budget, og det er ikke helt billigt. Derfor kan du spare en del penge ved at spise et stykke frugt, når du er på arbejde og så droppe at bruge penge på det i dit eget budget.

Træn i naturen

Træning er godt for både krop og sind, og det skal du naturligvis ikke lade være med. Et medlemskab i et fitnesscenter kan dog godt være en dyr affære, og derfor er der rigtig mange penge at spare ved at træne i naturen og derhjemme i stedet for. Mulighederne er – næsten – lige så mange, og så længe du er lidt kreativ, så du ikke kommer til at kede dig, kan du forbrænde lige så meget og få pulsen lige så højt op. En absolut fordel ved at træne i naturen er desuden, at du aldrig går glip af årstiderne. Du er i naturen i stedet for at stå på løbebåndet indenfor og kigge ud.

Brug GoMore, når du skal hjem

For rigtig mange studerende gælder det, at de er flyttet væk fra deres forældre og familie og til en anden by for at studere. Her hører der helt naturligt en del rejsedage med, og her kan det hurtigt løbe op. Både tog- og busrejser kan være rigtig dyre, og derfor er det en rigtig god idé at se lidt nærmere på samkørsel. Der findes forskellige fora, hvor folk søger henholdsvis chauffører og passagerer, der skal samme vej som dem selv, og som derfor kan splejse udgifterne. Det er både godt for din økonomi og miljøet!

Brug studiekortets rabatter

Den sidste ting, vi vil nævne, er dit studiekort. Du ved det sikkert allerede, men der er rigtig mange rabatter og besparelser at hente, hvis du kan fremvise et gyldigt studiekort. Det gælder både i biografen, bussen, teatret og mange andre steder. Spørg endelig, når du kommer rundt – det kan sagtens være, at der er studierabatter – også selvom de ikke ligefrem skilter med det. Studiekortet og de medfølgende fordele er lavet til at blive brugt.